0624913839

redactie@vr-press.nl

Nieuws

Bunschoten23 april 2024

Extra stadsbussen voor inwoners van Bunschoten tijdens Koningsdag

Bunschoten - Deze week heeft Syntus een nieuwe dienstregeling ingevoerd vanwege een personeelstekort. Op zaterdag zal lijn 76 daarom slechts eenmaal per uur rijden. Alleen Koningsdag valt dit jaar ook op zaterdag Eerder had Syntus al aangekondigd dat de zaterdagdienstregeling van toepassing zal zijn op deze feestdag.

Verwacht wordt dat vooral veel jongeren op pad zullen gaan tijdens Koningsdag. Evenementen zoals 538 Koningsdag, Royal Dutch en Kingdance zijn jaarlijks populair onder jongeren om zich te vermaken op deze feestdag. Veel bezoekers maken dan ook gebruik van het openbaar vervoer, zodat niemand de BOB hoeft te zijn.

Tijdens eerdere Koningsdagen maakten zoveel reizigers gebruik van lijn 76 dat de bus vaak vol zat en niet meer stopte bij daaropvolgende haltes. Hierdoor konden meerdere mensen noodgedwongen geen gebruik maken van de bus, wat hun plannen in de war stuurde. Sommige reizigers probeerden hun kans om mee te kunnen vergroten door in te stappen bij een van de eerste bushaltes in Bunschoten, waar de streekbus langs komt.

De nieuwe zaterdagdienstregeling betekent in principe dat er nog minder bussen zullen rijden dan normaal tijdens Koningsdag. Na navraag bij Keolis, het moederbedrijf van Syntus Utrecht, blijkt dat ze zich bewust zijn van deze situatie en de verwachte drukte. Een woordvoerder geeft aan dat er extra bussen zullen worden ingezet.

Volgens woordvoerder Lotte Hendriksen hoopt Syntus alle reizigers te kunnen vervoeren: "Op drukke ritten, op basis van voorgaande jaren, rijden we met extra bussen. ’s Ochtends richting Amersfoort en ’s Avonds vanaf Amersfoort. Het zal op bepaalde tijdens alsnog druk zijn in de bus, maar door extra bussen in te zetten hopen we dat we alle reizigers kunnen vervoeren."

Omdat Koningsdag op zaterdag valt, zullen ook de nachtbussen rijden. Echter, vanwege de feestdag zullen de buurtbussen niet in bedrijf zijn.

6519~ImgFile~01.jpg
6519~ImgFile~02.jpg
6519~ImgFile~03.jpg

Laatste tweets